Nieuwe landgoederen

Referentie: Aanleg en directie Landgoed Heijbroeck te Eersel

Indien u minimaal 10 hectare grond (geen natuur) in Noord Brabant heeft (geen bos of natuurterrein) kunt u volgens de provinciale Verordening Ruimte in aanmerking komen voor aanwijzing tot een landgoed. U kunt dan door hier minimaal 5 hectare nieuwe natuur aan te leggen ook twee bouwvlakken inrichten voor de vestiging van twee woningen van 1.500 m3 inhoud en bijgebouwen tot 200 m2. In andere provincies zijn er vergelijkbare regelingen.

Er zijn veel regels, wetten en procedures waar rekening mee gehouden moet worden, maar door ons werden reeds een groot aantal nieuwe landgoederen met succes gerealiseerd. Wij stellen alle benodigde plannen op zoals; inrichtingsplan, bestemmingsplan, ruimtelijke onderbouwing, quick scan  Wet Natuurbescherming, beeldkwaliteitsplan, watertoets en begeleiden het traject inclusief de vooronderzoeken van begin tot eind.

U kunt gebruik maken van ons landgoedspreekuur, waarbij wij een haalbaarheidsonderzoek voor u uitvoeren. Maak een afspraak of vraag de folders Een nieuw landgoed, iets voor U? en/of Landgoederen en de Natuurschoonwet (NSW) bij ons op.